Future holdstruktur – ATK (Aldersbetinget Trænings Koncept)

 

HMTBK har valgt at arbejde med at opbygge et struktureret Aldersrelateret Trænings Koncept (ATK) som beskrevet af Dansk Idræts Forbund (DIF) og DCU. ATK beskriver at der i et barns udvikling er forskellige aldre, hvor forskellige ting bør have fokus for at sikre en optimal fysisk, teknisk og mental udvikling. Figuren nedenfor forsøger at illustrerer dette. 

  

 

Via en struktureret træning med fokus på at opbygge glæde ved at køre MTB samt løbende at rykke grænser er børn og unge opdelt i forskellige hold.
 

Den overordnede struktur for holdene i HMTBK er baseret på alder samt køreteknisk niveau. Vi vil fra 2019 have hold som beskrevet på figuren nedenfor med grønt hold (U9+U11), gult hold (U13–U17), lilla og orange hold (U13+U15), blåt og rødt hold (U17+U19). Endeligt findes en talentgruppe der hovedsageligt består af ryttere fra orange or rødt hold, men som vil have yderligere træning. Nye ryttere vil som udgangspunkt starte på grønt eller gult hold afhængig af deres alder.

 

 

 

 

Klubbens målsætning er, at der til hvert hold er knyttet 3 faste trænere, som dels opbygger et trygt forhold til børnene, og dels har et sikkert kompetenceniveau til at bringe børnene videre til Futures næste hold.

 

Hovedfokus ligger på at udvikle tekniske færdigheder med cyklen og med stigende hastighed. Det er i perioden inden puberteten, at fornemmelse for balance og teknik udvikles hurtigst.
 

Træningen foregår primært som turkørsel, hvor forskellige temaer trænes – sving, hoppe, køre op ad bakke osv. – som det kan indpasses i turen. Efterhånden som børnenes niveau stiger, øges udfordringer og hastigheden. Så længe børnene er under 10 år eller ikke er helt trygge ved trænere, vil vi gerne have, at en forælder kører med.

Når teknik, hastighed og udholdenhed er på tilstrækkeligt niveau, bliver turene længere f.eks. rundt om Furesøen samtidig med, at der bliver flere træningsdage.
Hold i dag

Instagram